GYIK - Arts4Home.eu

Kosár tartalma:
termék van a kosárban.
Ár:
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

GYIK

Használat

   házak körül, nyaralók, uszodák, járdák
   lépcsők, teraszok, erkélyek

Tulajdonság

   rendkívül esztétikus
  
természetes színek
   időjárásállóság
   egyszerű alkalmazás
   vízelvezetését (nem képező pocsolyák)
   csúszás mentes
   fagyáló

 
kavics
 

Könnyen alkalmazható

Kő + gyanta megfelelő arányban öszekeveve, 1,2 cm vastagságú rétegetben van lerakva. A következő napon, a felület teljesen működőképes. Professzionális  telepítést is bebiztosítunk.


Milyen kavicsanyagot használnak?

Csak a legmagasabb osztályú kavicsot használjuk. A leggyakrabban speciálisan osztályozott, tisztított folyami kerek kavicsot, vagy márvány kerek kavicsokat használunk.


Megválasztható a szín?

Igen, a szín megválasztható. A
Stoneart rendszerek csak fokozott minőségű válogatott kavicsokat használnak, és ez a színekre is vonatkozik. Nem használunk mesterséges színezőanyagokkal színezett kavicsokat, melyek a mi fenti fokozott követelményeinknek nem felelnek meg, csak természetesen színezett kavicsokat használunk. Azonban ez is óriási színválasztékot biztosít a számunkra, a fehértől, kávészíntől, zöldön, barnán át egészen a feketéig, stb.. A „természet által színezett” kavics számos előnnyel rendelkezik, ezek egyike a több évszázadig biztosított színállóság. Ha a követ lecsiszolja, vagy széttöri, a színe mindig azonos lesz.

Mi alkotja a Stoneart felületeket?

A
Stoneart rendszereket speciálisan kezelt összetevők alkotják. Ezek az összetevők egyedi és komplex technológiai és anyagrendszert alkotnak, mint az alap kellősítése, gyanta – kötőanyag és kavics keveréke.

Stoneart fő előnyei?

Fő előnye a könnyű karbantartás, nem igényel külön ápolást, csak egészségre ártalmatlan és természetes anyagokból áll, tehát nem kell félni semmilyen egészségügyi kockázattól sem. A
Stoneart egy olyan fugamentes anyag, amely gyakorlatilag mindenhová felvihető, csaknem bármilyen alakban és színkombinációban. A rendszer vitathatatlan előnye az időjárás viszontagságaival szembeni ellenálló képessége és a fagyállósága. Télen nem csúszik és nem fagy szét. Nyáron kellemes rajta mezítláb is, és a sötét színek sem forrósodnak fel a napon.

Hogyan válasszunk megfelelő frakciót?

A bekötőutakra és az autóbeállókra kisebb frakciójú kavics ajánlott. A teraszok, járdák és erkélyek esetében többnyire mindegy, milyen frakciójú kavicsot választunk.


Milyen sokáig tart az elkészítés, és mikortól járható a felület?

Az egyéni kivitelezésű standard felületek többségénél a
Stoneart rendszer felvitele egy napot vesz igénybe. Ez azt jelenti, hogy az 50 m2-ig terjedő felületek az előkészületekkel együtt egy munkanap alatt kivitelezhetők. A stoeart rendszer 12 – 24 óra elteltével járható, a hőmérséklettől függően. A Stoneart felület teljesen beérett és terhelhető 7 napot követően.

Téli időszak?

A téli időszak a
Stoneart rendszerekre nézve nem jelent semmilyen veszélyt. A Stoneart rendszerek úgy vannak kialakítva, hogy a téli időszak minden veszélyének ellenálljanak, mely éghajlati viszonyainkban előfordulhat. A kiolvadás, fagyállóság, jegesedés alatti viselkedés, síkosság és további aspektusok -40 °C hőmérsékleten vannak tesztelve. A Stoneart télen nem csúszik porhó esetén sem. Olvadáskor nem keletkeznek a felszínen pocsolyák, tehát az ismételt jegesedésnél (például éjszaka), nem keletkeznek jéglemezek, és nem jön létre csúszásveszély.

A jég károsítja a felületet?

Az olyan esetek, amikor a felületen rövid időn belül nagy mennyiségű víz gyűlik össze, amely nem tud elfolyni és a
Stoneart felületét teljesen elárasztja, nem jelentenek a Stoneart rendszerek számára semmilyen veszélyt. A megfelelően megválasztott frakció esetén a porózusság olyannyira nagy, hogy a jég „átnő” a kavicsok közötti pórusokba. Felmelegedéskor a jég elolvad és a víz azonos úton távozik, anélkül, hogy bármilyen kárt okozna. Ez a különleges tulajdonság lehetővé teszi a Stoneart rendszerek felhasználását kerti medencékbe és tavakba is.

Milyen időjárási viszonyok között telepíthető a kavicsszőnyeg?

A telepítés optimális körülményei az 5 – 30 °C közötti hőmérséklet, csapadék nélkül, legalább 5 – 8 órán keresztül a felvitelt követően. A kikeményedés során a hőmérséklet semmi esetre sem csökkenhet 5 °C alá. Az anyag a telepítéshez érett betont követel meg, ami azt jelenti, hogy min. 28 napos, 4 % alatti maradvány nedvességgel.


Stoneart felületek régi betonalapokra vagy repedezett betonra is telepíthető?

Igen, a
Stoneart kavicsszőnyegeket ilyen alapokra szánták! Ha a beton csak repedezett, de különben összetartó, semmilyen más javítást nem igényel. Tökéletesen meg kell tisztítani a fűtől, portól, stb. és a Stoneart felületek máris felvihetők, ajánlott előtte páraáteresztő penetrációt alkalmazni az aljzat megerősítésére.

Milyen terheléshez használhatók a Stoneart felületek?

A
Stoneart felületeket többnyire járóterheléshez, személyautók általi terheléshez használják. Amennyiben az alap teherbírása megfelelő, a Stoneart felületeket 7 t össztömegű gépkocsik és teherautók alá is használhatjuk a behajtókon.Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz